Esittely


Olen Johanna Hyyppä, koira-alan yrittäjä siikajoenkylältä. Koirat ovat olleet lähellä sydäntäni jo lapsuudesta saakka, mutta vuodesta 2001, hankittuani ensimmäisen dobermannini, olen tituleerannut itseäni tosiharrastajaksi. Koska vuosien varrella kiinnostus koiriin on vain lisääntynyt, päätin lähteä opiskelemaan eläintenhoitoa Kannuksen maaseutuopistoon. Opiskeluaikana innostuin kovasti koirien trimmaamisesta ja turkinhoidosta, joten päätin perustaa oman yrityksen tähän liittyen. Olen aiemmalta ammatiltani vaatetusartenomi, ja alkuun yritykseni työnkuvaan kuului trimmausten lisäksi myös koirien vaatteiden tilausompelu. Teen myös myyjän töitä osa-aikaisesti kaupan alalla, joten trimmaustöiden lisääntyessä olen joutunut jättämään ompelutyöt taka-alalle. Muutama vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa Emmi-Pet -ultraääniharjasta, ajattelin että tässä voisi olla hyvä lisä trimmaajan työhön. Hakeuduin koulutukseen syksyllä 2016 suorittaen Emmi-Pet -sertifikaatti-koulutuksen, ja siitä lähtien myös hammaskivenpoistot ovat olleet osa työnkuvaani.

Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi viisi koiraa ja Hukka-kissa. Tämänhetkiset harrastuskaverini dobermannit Ego 10v. ja Noita 4v. ovat väsymättömiä lenkkikavereita. Lenkkeilyn lisäksi harrastamme monipuolisesti palveluskoiralajeja, hakua, jälkeä, suojelua ja talvisin vetohiihtoa. Itäsiperianlaikat Rappe 7v. ja Dima 1v., sekä mäykky-mix Norppa 1v. ovat mieheni metsästyskavereita.

Vuosien varrella olen ollut paljon mukana koirayhdistyksien toiminnassa, mm. koulutusohjaajana, hallituksen jäsenenä sekä kokeiden koetoimitsijana toimien.